Grasoogst

Een goede kuil is niet alleen van belang voor de smakelijkheid, maar draagt ook bij aan een optimale benutting van het ruwvoer. Met onze jarenlange ervaring, ervaren chauffeurs en het juiste materiaal helpen wij u graag bij het maken van een goede kuil. 

Maaien

Voor het maaien van uw gras, beschikken wij over twee maaicombinaties. 

  • Kuhn tripe maaier, werkbreedte 9 meter
  • Kuhn front- en achtermaaier, werkbreedte 6 meter

Uiteraard zijn deze maaiers voorzien van gewaskneuzers. 

Harken

Nadat het gras is gemaaid, kunnen wij uw gras snel bij elkaar harken. Hiervoor beschikken wij over twee Kuhn vier rotoren-cirkelharken. 

Hakselen

In de grasoogst beschikken wij over 3 hakselaars met grote capaciteit. Tevens zijn alle silagewagens uitgerust met brede banden en gedwongen gestuurde tandems om 

onnodige schade aan uw graszode te voorkomen. Ook zijn de hakselaars voorzien van speciale apparatuur om kuiltoevoegingen exact te doseren. 


Opraapdoseerwagen

Met 2 Schuitemaker Rapide 6600 met verdeelwasen is het mogelijk om het gras snel weg te werken. Ook zijn deze wagens voorzien van apparatuur om een toevoegmiddel toe te dienen. 


Kuil aanrijden

Om de kuil aan te rijden, beschikken wij over verschillende machines. De machines kunnen worden voorzien van een kuilverdeler, dubbellucht of Kemp verdichtingswals. 

Kuil afdekken

Als het gras eenmaal in de kuil zit, is het van belang om de kuil goed luchtdicht af te dekken. Wij kunnen uw kuil onderpakken met zand, om zo gewicht te creeëren en broei tegen te gaan. 

Balen persen

Balen persen wij met onze Deutz-Fahr Fixmaster 335.

Heeft u een korte vraag?
Of wilt u een container bestellen?

Stuur dan een Whatsappje